7 tips voor een rondreis Portugal

Tip 1: plan je rondreis Portugal van te voren

Wil je een relaxte vakantie? Plan je rondreis Portugal dan ruim van te voren. Oriënteer je op de mogelijke regio’s die je wilt bezoeken en denk na over de lengte van je rondreis. Met een goed voorbereide rondreis heb je ter plekke volop tijd om van je vakantie te genieten. Portugal is in principe een land waarin je kunt rondreizen zonder planning vooraf, maar de meeste mensen boeken een complete Fly Drive Portugal met vlucht, verblijf en huurauto in één.

Tip 2: bepaal de lengte van je rondreis

Wil je een deel van Portugal verkennen? Dan is een rondreis Portugal in 8 dagen een prima optie. Kies bijvoorbeeld een combinatiereis Lissabon en Porto in het noorden van Portugal, of ga voor een Fly Drive Algarve in het zuiden. In 8 dagen kun je twee of drie locaties prima combineren. Wil je een groter deel van Portugal verkennen? Kies dan voor een rondreis Portugal in 15 dagen. Je kunt dan bijvoorbeeld alle eilanden van de Azoren verkennen, of een combinatiereis Lissabon, Porto en de Algarve maken. Een complete rondreis Portugal kan ook het verkennen van het hele land betekenen. Kies dan voor bijvoorbeeld voor 3 weken rondreizen door Portugal. Je kunt dan zowel het noorden, midden als zuiden verkennen.

Tip 3: kies voor een inbegrepen huurauto

Portugal is een ideaal land om per huurauto te verkennen. Kies je voor een complete Fly Drive, dan is je huurauto inbegrepen en staat de auto klaar bij aankomst op het vliegveld. Wel zo gemakkelijk. Boek je via een reisbureau dan is de verzekering vaak al inbegrepen en krijg je voor een relatief laag bedrag de beschikking over een middenklasse huurauto.

Tip 4: neem voldoende rust tijdens je rondreis Portugal

Een rondreis of Fly Drive vakantie is op en top vakantie vieren. Neem echter voldoende dagen rust per bestemming. Zo kun je voor een rondreis Portugal 8 dagen beter kiezen voor 2 of 3 bestemmingen dan voor 5 of 6. Om een bepaalde plaats of regio in Portugal goed te verkennen heb je minimaal 2 overnachtingen nodig. Meestal is het aan te bevelen om 3 of 4 overnachtingen per accommodatie te kiezen. Dan kun je de omgeving op je gemak verkennen en heb je minder reisdagen. 

Tip 5: kijk goed naar de beste reistijd voor een rondreis Portugal

Portugal is een zuidelijke bestemming en daarom een zonbestemming in voor- en najaar. Voor een rondreis Portugal in de zomer kies je het beste voor het noorden. In het zuiden van Portugal kan het dan heet zijn. In het voor- en najaar is het in de Algarve lange tijd zeer aangenaam. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het hele jaar door rondreizen door Portugal. 

Tip 6: Vergelijk verschillende aanbieders

Er zijn veel aanbieders voor rondreizen door Portugal. Zo zijn er bekende aanbieders als TUI en Kras Reizen en kleinschalige aanbieders als De Jong Intra vakanties. Bij elke aanbieder vindt je weer andere mogelijkheden. Kijk daarom goed rond op het internet en vergelijk de rondreizen met elkaar. Kies je voor low-budget of juist voor een luxe rondreis Portugal?

Tip 7: geniet van je rondreis Portugal

De belangrijkste tip: geniet van je rondreis! Het begint met de voorpret en eindigte met foto’s en video’s. Maar vergeet niet om te genieten tijdens je rondreis. Portugal is een prachtig land met veel bezienswaardigheden en mooie steden. Ook kun je heerlijk relaxen op het strand. Een fijne vakantie gewenst!

Reisaanbieders rondreis Portugal

Boek je parkeerplaats op tijd

“Een rondreis of Fly Drive is dé manier om Portugal te ontdekken!”