Reisinformatie Portugal

Het kiezen van de mooiste flydrive door Portugal vergt de nodige voorbereiding en vereist voldoende reisinformatie over Portugal. Daar hoort ook een goede oriëntatie bij op het gebied, de bezienswaardigheden, autoverhuur en meer. Op de onderliggende pagina’s vind je een overzicht met belangrijke reisinformatie. Portugal is perfect geschikt voor een succesvolle rondreis.

Veiligheid

Portugal is een veilig land voor een Fly Drive of rondreis. In de grote steden is het opletten welke wijken je bezoekt. Lees meer over veiligheid in Portugal.

Klimaat van Portugal

Het is het hele jaar door heerlijk vertoeven in Portugal. Het Middellandse Zeeklimaat zorgt voor hoge temperaturen. In de zomer kan het er heel warm zijn, vooral in de steden. Let daar op. Lees meer over het klimaat van Portugal.

Autorijden in Portugal

Autorijden in Portugal gaat net als in veel Europese landen gestructureerd en veilig. Er zijn wel een paar belangrijke aandachtspunten en/of verschillen. Bijvoorbeeld een middelste rijstrook op grotere wegen die door beide richtingen gebruikt kan worden. Lees meer over autorijden in Portugal.

Autohuur

Het huren van een auto in Portugal is eigenlijk een van de basisvereisten van een succesvolle Fly Drive. Onderweg ontdek je de mooie natuur van het land het best. Het is wel belangrijk om je van te voren te verdiepen in de regels en gebruiken rondom autohuur in Portugal.

Nationale feestdagen

De feestdagen in Portugal zijn deels religieus en deels seculier bepaald. Let voorafgaand aan je reis even op deze belangrijke dagen, om te voorkomen dat je voor een dichte winkel staat. Lees meer over de nationale feestdagen in Portugal.

Vakantiebestemmingen

Een belangrijk onderdeel van de reisinformatie die je van te voren over Portugal verzamelt is de bestemming. Er is keus genoeg. Van een Fly Drive in de Azoren tot een Fly Drive rondom Lissabon, eigenlijk zou je wel meer dan 1 keer naar Portugal op vakantie willen.

Alentejo

De regio Alentejo bestaat uit duizenden zonnebloemvelden, bezaaid met kurkeiken en olijfbomen. De kustlijn is een aaneenschakeling van prachtige stranden met het rustige ritme van Alentejo. De meeste steden getuigen van hun Romeinse en Moorse  verleden. Alleen de eersteklas wijnen uit Alentejo spreken al voor zich.

 

 

reisinformatie azoren portugal

Azoren

De Azoren is een prachtige eilandengroep in de Atlantische Oceaan, behorend bij Portugal. Met een rechtstreekse vlucht vanuit Lissabon ben je hier snel, maar kun je genieten van een prachtige, mediterrane omgeving. Kijk voor de eilandhoppen Azoren op onze pagina over de Azoren.

Op onze website hebben we veel informatie verzameld over de verschillende vakantiebestemmingen in Portugal.

reisinformatie portugal madeira

Madeira

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan, gelegen naast Marokko. Deze drijvende tuin is in een woord prachtig voor een Fly Drive vakantie. Madeira heeft warme zomers en milde winters. Kijk voor het aanbod Fly, Drive en Sleep Madeira op onze speciale pagina voor deze regio.

reisinformatie algarve portugal

Algarve

Een vakantie in de Algarve staat garant voor prachtige witte stranden, mooie steden en dorpen en zelfs voor een prachtige golfreis in Portugal. Kies voor een afwisselende vakantie van onze reisaanbieders, inclusief autohuur, accommodaties en vlucht. Het hele jaar door een prachtige vakantie, dat vind je in de Algarve in Portugal!

Reiskosten

Met welke kosten moet je rekening houden als je op vakantie gaat naar Portugal? Tijdens een Fly Drive kan een reisbureau veel voor je regelen (van te voren), maar moet je op locatie toch voor eten en drinken zorgen. Welk dagbudget is daarbij benodigd? Kijk op onze pagina over reiskosten voor meer informatie.

Reisinformatie Portugal: cultuur en architectuur

Portugal heeft een verbazingwekkend cultureel verleden. Uit het land van de rivieren Tejo, Douro, Mondego en Guadiana, komen bijzondere schrijvers, dichters, muzikanten, bouwers, schilders en beeldhouwers. De enorme omvang van het culturele erfgoed van Portugal wordt onderstreept door het feit dat de UNESCO dertien locaties in Portugal heeft verklaard als werelderfgoed. Enkele Portugese plaatsen op de Werelderfgoedlijst zijn de historische centra van Porto, de steden Évora en Guimarães, en de centrale zone van de stad Angra do Heroísmo op de Azoren.

Architectuur Portugal

In 1495 werd in Lissabon Manuel I gekroond tot koning van Portugal. Hij heerste als absolutistisch vorst en gaf de aanzet tot het Portugese kolonialisme. Zijn regering deed veel voor de economie van Portugal en onder zijn bewind kende Portugal een culturele bloeiperiode.

Slechts twee jaar later – hetzelfde jaar dat Vasco da Gama koers zette naar India – werd een huidige, grote erfenis opgericht met de bouw van een kerk in Setúbal. Hiermee werd een nieuwe architectonische stijl ingeluid, de Manuelstijl. Deze grillige, laatgotische stijl is, met zijn allerhande decoraties die verwijzen naar de zee en naar de ontdekkingsreizen, uniek Portugees. De mooiste exemplaren van deze bouwstijl zijn de Toren van Belem en het Jerónimos-klooster in Lissabon, evenals het Mafra klooster en de grote Batalha Abdij – die elk ongeveer een uur rijden liggen ten noorden van de hoofdstad.

Portugese muziek

Onder begeleiding van een Portugese gitaar (genaamd “Guitarra Portuguesa”, een verwant van de luit) en een traditionele 12-snarige gitaar (de zogenaamde “Viola”), is Fado muziek een diepgaande uitdrukking van de Portugese ziel, van de manier waarop de Portugese inwoners zichzelf zien en hun land. De muziek is beklemmend, en soms verdrietig (maar mooi), uniek, en kan vol angst en passie zijn. Het zou dienen om in een gemoedstoestand te komen (de zogenaamde “saudade”, een nostalgisch verlangen om terug te keren naar een tijd die nooit was).

Er zijn tientallen Fado huizen in Lissabon en elders, met diner en Fado entertainment. Daarnaast kunnen liefhebbers naar gelegenheden die variëren van een filharmonisch concert, een openluchtconcert , een eerste klas prestaties van My Fair Lady in het grote Lissabon theater, of een “Broadway Show” bij het Colosseum.

Een golfreis naar Portugal

Een Fly Drive naar Portugal kan natuurlijk op veel manieren. Voor golfliefhebbers hebben we op een rijtje gezet waar het mooi golfen is in Portugal. Een golfvakantie naar Portugal kan al vanaf een laag bedrag. Maar uiteraard kun je ook kiezen voor een luxe golfreis naar Portugal. Kijk op onze pagina over golfvakanties in Portugal voor meer info.