Autohuur Portugal

Lissabon, de Algarve en Madeira

Autohuur in Portugal is een mooie aanvulling op, en eigenlijk zelfs de basis voor een prachtige vakantie. Het prachtige landschap van Portugal is een fantastisch gebied om te verkennen. U ontdekt er groene wijngaarden en weiden en schilderachtige dorpjes vol karakter en traditie. U kunt genieten van de kosmopolitische drukte van de bruisende hoofdstad Lissabon en de eindeloze stranden en de prachtige kustlijn van de Algarve bewonderen. U kunt er genieten van vele bezienswaardigheden en de geluiden van dit ongerepte rustige land in u opnemen. Vakantieland Portugal is een land dat zich snel ontwikkelt tot een toonaangevende vakantiebestemming in Europa en staat bekend om zijn gevoel van verfijning, cultuur, geschiedenis en schoonheid.

Belangrijke verkeersregels

  • Er wordt gereden aan de rechterkant van de weg en er wordt ingehaald op de linker rijbaan.
  • In tunnels moeten de lichten van de auto altijd aan.
  • In grote steden dient er uitgeweken te worden voor passagiers die uit de trams stappen.
  • Mobiele apparaten mogen alleen gebruikt worden met een hands free systeem.
  • GPS-apparaten kunnen worden gebruikt maar moeten geprogrammeerd worden terwijl het voertuig stilstaat.

Goedkoop auto huren Portugal

Veel reizigers willen goedkoop een auto huren in Portugal. Een belangrijk voordeel van goedkoop huren is dat je met een klein budget toch de hele vakantie de beschikking kunt hebben over een huurauto. Als je boekt bij een betrouwbare en grote autoverhuurder zijn veel zaken van te voren al goed geregeld. Zo kun je de huurauto al oppikken op de luchthaven in Portugal. De door ons aanbevolen website Car del Mar zoekt de aantrekkelijkste huurauto bij bekende verhuurmaatschappijen. Keuze uit talloze modellen auto’s.

Auto huren Faro Airport

Wil je op Faro Airport een auto huren? Dat kan. Zorgeloos en volledig verzekerd. Geniet van het gemak van het oppikken van je huurauto op de luchthaven.

Rijbewijs en documenten autohuur Portugal

Chauffeurs uit EU-landen moeten een geldig nationaal rijbewijs bij zich hebben wanneer ze in Portugal willen rijden met een huurauto. Naast een nationaal rijbewijs is voor inwoners van andere landen ook een internationaal rijbewijs vereist. Het is verstandig om ten alle tijden uw rijbewijs, huurcontract voor de auto, kentekenbewijs en certificaat van autoverzekeringen bij u te hebben. Uw huurauto dient ook een reflecterende gevarendriehoek en een veiligheidsvest met hoge zichtbaarheid te bevatten in het geval van calamiteiten.

Alcohol en autorijden

Rijden na het drinken van alcohol is verboden. Het maximale alcoholpromillage is 0,05%. Boetes voor rijden onder invloed kunnen hoog zijn. De verkeerspolitie kan on-the-spot boetes uitdelen voor te hard rijden, rijden onder invloed of andere vergrijpen. De meeste politievoertuigen beschikken over draagbare betaalautomaten zodat boetes onmiddellijk kunnen worden betaald.

Brandstof

Benzinestations zijn er in overvloed in Portugal. Met je huurauto in Portugal kun je dus op veel plaatsen eenvoudig tanken. Ze zijn meestal geopend van 7.00 tot 22.00 uur. Er zijn ook een aantal zelfbedieningsstations met een 24-uurs service. Loodvrije benzine heet in Portugal gasolina sem chumbo en heeft een octaangetal van 95 of 98. Diesel wordt gasóleo genoemd en LPG wordt GPL of gas líquido genoemd.

Diefstal en beschadiging

Laat niets van waarde achter in uw huurauto (zelfs niet in de kofferbak). In het geval van inbraak of diefstal krijgt u een proces-verbaal voor uw schadeclaim.

Verzekering

Uw huurovereenkomst voor de auto moet een verzekering (door een derde partij) bevatten (dit is verplicht in de EU). Voor uw totale gemoedsrust raden wij u Mondial Assistance Excess Cover Insurance aan. U betaalt hier slechts € 6,- per dag voor. Er is wel sprake van € 3000,- eigen risico bij een eventuele schadeclaim.

Veiligheidsgordels

Tijdens het rijden in Portugal zijn autogordels verplicht voor bestuurders en alle medepassagiers. Kinderen onder de 12 jaar is het niet toegestaan om op de voorstoelen te zitten.

Snelheidsbeperkingen

In de meeste stedelijke gebieden is de maximum snelheid 50 km/u (30 mph). Op landelijke wegen ligt de maximum snelheid op 90 km/u (54 mph) en op de snelwegen (auto-estradas) ligt de maximum snelheid op 120 km/u (72 mph).

Wegen en tolwegen

Voor veel snelwegen in Portugal moet u tol betalen. Let op: deze kosten komen bovenop de kosten voor een huurauto in Portugal. Wanneer u een tolweg gebruikt kunt u bij het begin van de route een kaartje uit de automaat halen. Bij het einde van de tolweg kunt u uw kaartje laten zien bij het tolhuisje of het kaartje invoeren in een betaalautomaat. Contant geld en creditcards worden geaccepteerd. Sommige wegen hebben overhead elektronische rolbruggen die automatisch tolgelden verzamelen van apparaten die gemonteerd zijn op de voorruit. Neem contact op met het autoverhuurbedrijf om te weten of een dergelijk apparaat ook op uw auto is gemonteerd.

Ongevallen en pech

In geval van ongevallen kunt u het alarmnummer bellen voor politie, brandweer en ambulance. In Portugal is dit nummer 112.

Wanneer u pech krijgt met uw auto trekt u het veiligheidsvest aan voordat u uw auto verlaat. De reflecterende gevarendriehoek moet op veilige afstand aan de achterzijde van uw auto worden geplaatst om tegemoetkomende bestuurders te waarschuwen. In geval van nood kunt u gebruik maken van oranje praatpalen die op regelmatige afstand langs te snelwegen zijn geplaatst. Autohuur in Portugal is veilig en zorgt ervoor dat u de mooiste bezienswaardigheden gemakkelijk kunt bereiken.

Autoverhuur via Car Del Mar

Regels snel en goedkoop een huurauto in Portugal bij Car Del Mar. Kies wereldwijd uit auto’s van verschillende bekende autoverhuurders! Kosteloos annuleren – geen creditcard kosten – privacy bescherming.