Autorijden in Portugal

  • Op snelwegen geldt een maximumsnelheid van 120 km/u, 90 km/u op de hoofdwegen, en 50 km/u in dorpen en steden.
  • De snelwegen A1 en A2 lopen over de gehele lengte van het land. Je kunt bijvoorbeeld van Porto naar de mooie stad Faro rijden zonder de snelweg te verlaten. Sommige delen van de snelweg bereik je alleen via tolpoortjes. Het portugese woord voor tol is Portagem.
  • Sommige Portugese wegen hebben drie rijstroken. Een rijstrook per rijrichting en één in het midden die in beide richtingen gebruikt mag worden om in te halen. Plan je inhaalmanoeuvres zeer zorgvuldig!
  • Op het platteland van Portugal komt het nog regelmatig voor dat er karren getrokken worden door dieren. Overdag leuk om te zien, maar ’s nachts dragen ze geen licht en zijn daarom nauwelijks te herkennen!

Kortom, autorijden tijdens je rondreis door Portugal is geen probleem als je een beetje goed oplet.

Autorijden portugal
Met de auto in de stad

  • Autorijden in de verkeerschaos tijdens je vakantie in Lissabon is een enerverende activiteit. Je doet er verstandig aan om je auto buiten de stad te laten staan. Lissabon heeft prima dienstregeling voor trams, waar je goed gebruik van kunt maken. Als je toch besluit om Lissabon met de auto te doorkruisen, bedenk dan dat trams altijd voorrang hebben.
  • Bij het parkeren van je auto moet je erop letten dat de auto in dezelfde richting als het verkeer staat. Als je dat niet doet loop je kans een wielklem te krijgen.
  • Faro heeft een eigen luchthaven die handig is voor de heen- en terugreis naar huis. Je kunt ook je huurauto hier laten staan en vandaar uit naar andere Portugese steden vliegen.

Huurauto Portugal regelen bij Car Del Mar

Een huurauto regelen in Portugal? Dat kan bij Car Del Mar. Kies wereldwijd uit auto’s van verschillende bekende autoverhuurders! Kosteloos annuleren – geen creditcard kosten – privacy bescherming.

Autorijden in Portugal met Kras Reizen

Vier je vakantie in Portugal in eigen tempo, met een huurauto, maar geniet van het voordeel van een ervaren reisaanbieder. Kras Reizen biedt Fly Drives aan in Portugal, compleet verzorgd met vlucht en inbegrepen huurauto. Wel zo veilig! De huurauto wordt bij Kras altijd weergegeven in het boekingsproces. Keuzemogelijkheden dus. Over het algemeen word je huurauto op het vliegveld verstrekt. Handig!