Reiskosten Portugal

Portugal is nog steeds één van de goedkoopste bestemmingen binnen de EU. Voor een zachte prijs kun je eenvoudige maaltijden en drankjes krijgen, maar ook hotels en openbaar vervoer zijn duidelijk goedkoper dan in Nederland. Lissabon, Porto en de Algarve zijn de duurste plaatsen om te bezoeken, maar ook hier zijn de reiskosten relatief laag.

Dagbudget

Het dagbudget dat je voor jezelf kiest is afhankelijk van je eigen wensen. Maar in principe heb je aan zestig tot zeventig euro per dag genoeg. Om kosten te besparen kun je goedkope hotels opzoeken en gebruik maken van openbaar vervoer.

Als je in luxe hotels wilt verblijven en uitgebreid wilt dineren dan gaat je fly drive Portugal meer dan honderd euro per dag kosten, zeker in de toeristische gebieden.

Entreekosten musea en exposities

Veel musea en exposities zijn gratis toegankelijk. En als er een entreeprijs wordt gevraagd, dan is die meestal vrij laag. Het loont om je studentenkaart mee te nemen, want daarmee krijg je vaak extra korting. Kinderen en senioren krijgen meestal ook korting bij musea .