Veiligheid Portugal

Portugal is een relatief veilig vakantieland, maar het blijft natuurlijk belangrijk om je gezonde verstand te gebruiken. Er zijn geen interne conflicten, weinig terrorismegevaar en de georganiseerde misdaad is beperkt. Meestal is misdaad te herleiden tot louche buurten. Het valt op dat er relatief weinig gevallen van dronkenschap voorkomen, ondanks de overvloed aan cafés en kroegen.

Er zijn echter een aantal wijken in Lissabon en Porto die je beter kunt mijden, vooral ’s nachts. Je merkt zelf snel genoeg wanneer het ergens onveilig is, blijf op je qui vive! Zoals overal moet je ook in Portugal oppassen voor zakkenrollers. Je vind ze met name in drukke, toeristische gebieden. Draag je portomonnee en belangrijke documenten daarom altijd in een binnenzak. Metro’s en grote treinstations, winkelcentra, wachtrijen en overvolle bussen zijn de meest gebruikelijke plaatsen voor zakkenrollers. Vele zijn jonger dan 18 jaar en profiteren van bescherming van minderjarigen.

Probeer ook te vermijden dat je in een metro of trein alleen komt te zitten. Het is beter om medepassagiers op te zoeken en blijf daarnaast altijd op je tas en zakken letten. Maar probeer vooral heel veel te genieten van het prachtige Portugal!