Criminaliteit

Portugal kent een lage criminaliteit. Dat uit zich bijvoorbeeld in het feit dat mensen hun auto en huis vaak niet op slot doen. In de grote steden vinden echter wel vaak kleine diefstallen plaats, met name in de vorm van zakkenrollers, vooral in het openbaar vervoer.

Tip: Pas op voor zakkenrollers!

Geweld tegen toeristen is zeldzaam, maar mocht er toch wat gebeuren: Geef al je spullen af en ren weg. Bel daarna direct 112 voor de politie. De meeste politieagenten spreken een beetje Engels , maar reken daar niet teveel op. Portugezen vinden het belangrijk om wederzijds respect te tonen, dus het helpt jezelf om respect te tonen voor de politie.

Vrouwvriendelijk

Portugal is zelden een gevaarlijke plek voor vrouwelijke reizigers. Alleen ’s nachts moet je in bepaalde delen van Lissabon op je hoede zijn (rond de Cais do Sodre, aan de bovenkant van de Avenida da Liberdade , op de metro en op de Cais do Sodre – Cascais treinlijn). Mocht je je ongemakkelijk voelen in een bepaalde situatie, probeer dan een taxi te regelen. Die zijn er namelijk in overvloed.

[block img]

Veilig reizen met betrouwbare reisaanbieders

Reis veilig door te je vakantie te boeken bij betrouwbare reisaanbieders. Neem bijvoorbeeld Kras Reizen of De Jong Intra. Ook als er iets gebeurt op vakantie met betrekking tot criminaliteit hebt u één aanspreekpunt voor al uw vragen. Wel zo fijn!

Kras reizen  De Jong Intra
[/block]