Rondreis Portugal 15 dagen

Een rondreis door Portugal in 15 dagen? Leuk! Je hebt dan namelijk volop de tijd om dit prachtige land te verkennen. Veel reisaanbieders bieden Fly Drive vakanties van 15 dagen op het vasteland van Portugal, op Madeira en op de Azoren. Dus er is volop keuze. Uiteraard is het mogelijk om je rondreis te verlengen naar bijvoorbeeld 22 dagen. Een Fly Drive Portugal in 15 dagen? Aanrader!

Rondreis Portugal in 15 dagen

UITGELICHT:  15-daagse reizen bij TUI 2024

 • Fly drive Azoren compleet – 5 eilanden reis

 • Fly drive Terceira, Faial, Flores & São Miguel

 • Fly drive Portugal Totaal
 • Fly drive hoogtepunten van Portugal (ook 12 dagen)
 • Fly drive Andalusië 15 dagen incl.  Alentejo
 • Fly-drive Funchal & bergen (NIEUW)

UITGELICHT: populairste Fly Drive bij De Jong Intra

 • ‘De Koningsroute’

Maak uitgebreid kennis met Portugal. Vanuit de Algarve naar het noorden met hoogtepunten als Evora, het Douro-gebied en Lamego. Daarrnaast een bezoek aan Braga en Guimaraes. En weer naar het zuiden, langs o.a. Porto en Lissabon. Leer Portugal kennen in 1 fantastische Fly Drive de Koningsroute! 

Tips voor een 15-daagse rondreis Portugal

Tijdens een rondreis door Portugal met de auto heb je in 15 dagen voldoende tijd om meerdere plaatsen aan te doen. Zo zie je veel van het land en de omgeving van de hotels waar je verblijft. De meeste reisaanbieders zorgen ervoor dat je in 15 dagen de hoogtepunten van de regio die je bezoekt krijgt te zien. Zoek daarom de juiste reis uit om er volop van te genieten. Ga bijvoorbeeld voor een rondreis Madeira 15 dagen. Je reist meestal de hele rondreis individueel, dus je kunt volop genieten van een verzorgde vakantie met veel privacy.

 Voorbeeld reisschema 15 dagen Fly Drive Portugal:

 • Dag 1: vertrek vanuit Nederland naar Portugal. Overnachting in bijvoorbeeld Lissabon.
 • Dag 2 en 3: verkennen van Lissabon en omgeving.
 • Dag 4: reis naar volgende stad, bijvoorbeeld Coimbra of Braga.
 • Dag 5 en 6: verkennen van de tweede stad
 • Dag 7: reis naar zuiden van Portugal (Algarve)
 • Dag 8 tot 11: verblijf aan het strand. Relaxen.
 • Dag 12: reis naar stad in het zuiden
 • Dag 13 en 14: verkennen van stad in het zuiden
 • Dag 15: terug naar Schiphol

 

 

Rondreis Portugal Noord

Rondreis Portugal noord

In het noorden van Portugal vind je de bekende plaats Porto. Deze plaats en omgeving biedt volop gelegenheid om de prachtige natuur en de bezienswaardigheden van het historische Portugal te ontdekken. Combineer Porto met Coimbra, Aveiro en Braga en je rondreis Portugal noord in 15 dagen is compleet. Zorg ervoor dat je de reis goed verdeeld over twee weken. Drie nachten per hotel of appartement is aan te raden. Als je één of twee nachten verblijft kun je meestal onvoldoende van de omgeving zien en rust je daarnaast onvoldoende uit.

 

Fly Drive Portugal noord en zuid

In 15 dagen kun je het noorden en het zuiden van Portugal ook eenvoudig combineren. De meeste rondreizen focussen zich op een bepaald deel van Portugal (het noord en het midden of het midden en het zuiden). Zie bijvoorbeeld de populaire reis Fly Drive hoogtepunten van Portugal, een combinatie van midden Portugal en een trip naar Porto in het noorden. Een rondreis Portugal 15 dagen biedt de ultieme mogelijkheid voor een complete vakantie.

Portugal 15 dagen Algarve

Boek een rondreis 15 dagen Portugal bij TUI

De Fly Drive ‘Portugal Totaal’ of ‘De hoogtepunten van Portugal’ en nog veel meer rondreizen in Portugal, boek je bij TUI. Kijk voor het volledige aanbod op hun website. TUI (voorheen KRAS) biedt een ruim aanbod aan fly drives van circa 15 dagen in Portugal.  Zo zijn er bijvoorbeeld diverse mogelijkheden voor een rondreis Madeira in 15 dagen. Het aanbod van bij TUI bestaat uit o.a. de volgende reizen:

 • Fly Drive Portugal totaal
 • Fly Drive hoogtepunten van Portugal
 • Fly-drive Madeira – Funchal & het groene noordwesten
 • Fly-drive Terceira, Faial, Flores & São Miguel
 • Fly-drive Andalusië 15 dagen, inclusief Alentejo
 • Fly-drive Genieten op Madeira
 • Fly-drive Madeira – Bergen en Kust
 • Fly-drive Karakteristiek Madeira

Rondreis Portugal 15 dagen bij De Jong Intra

De Jong Intra biedt diverse 15-daagse rondreizen door Portugal aan. Bijvoorbeeld de 15-daagse fly drive ‘De Koningsroute’. Tijdens deze complete autorondreis leer je Portugal goed kennen. Vanuit de Algarve naar het noorden langs hoogtepunten als Evora, het Douro-gebied en Lamego. Daarna besteed je een dag per stad in de leuke steden Braga en Guimarães. Vervolgens ga je vanaf Braga weer zuidelijk langs steden als Porto, Óbidos en Lissabon.

De Jong Intra biedt een mooie selectie aan fly drives van c.a. 15 dagen door Portugal. Onder andere:

 • De Koningsroute
 • Portugees hoogstandje
 • Diverse hotels combineren met een huurauto mogelijk

Populaire fly drives Portugal 15 dagen

Populaire reis: Fly Drive hoogtepunten van Portugal (TUI)

Op de eerste dag vlieg je naar Lissabon. Bij het vliegveld staat je huurauto klaar,, die van te voren is geregeld. Je rijdt naar je hotel en verblijft tijdens dag 2 en 3 in Lissabon. Gelukkig is je hotel van te voren geregeld. De stad biedt namelijk zoveel keus dat het overzicht al snel kwijt is. Lissabon biedt veel bezienswaardigheden, zoals de sierlijke koepel van Estrela Basilica en de Romaanse kathedraal. Een mooie start van je 15-daagse rondreis.

Terwijl je vanuit Lissabon op weg bent naar Evora kom je langs Sebutal. Setúbal ligt aan de monding van de Rio Sado, die op dit punt uitmondt in het Estuário do Sado natuurreservaat.  Bezienswaardigheden in Sebutal zelf zijn onder andere de kerken Santa Maria da Graça en São Julião en het klooster Mosteiro de Jesus. In dit klooster bevindt zich een museum met een prachtige collectie ‘azulejos’ (Portugese tegeltjes).

De vorige dag ben je na een bezoek aan Sebutal en omgeving aangekomen op de volgende bestemming van je rondreis door Portugal in 15 dagen: Evora. Dit is een van de mooiste steden van Portugal (volgens sommigen dan) en biedt veel bezienswaardigheden. De stadsmuur is bijvoorbeeld 6 kilometer lang en een ware historische bezienswaardigheid. In de omgeving van Evora kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de hunebedden. Of maak een tocht naar het noorden van Evora naar het ‘marmeren museumstadje’ Vila Vicosa en het witte stadje Redondo.

Je bent inmiddels op weg naar Porto! Deze stad moet je zeker aandoen tijdens je Fly Drive door Portugal. Onderweg kun je een bezoek brengen aan Montemor-o-Novo. Een stukje historie uit de 13e eeuw. Breng ook een bezoek aan de beroemde grot met rotstekeningen. Je komt aan het eind van de dag aan in Porto, waar je 3 nachten verblijft.

Twee dagen in Porto. Relaxen en ondertussen genieten van alles wat deze mooie stad te bieden heeft. Het centrum behoort tot UNESCO werelderfgoed. Prachtige historische gebouwen en straatjes. Kijk op onze pagina over Porto welke bezienswaardigheden je nog meer moet zien.

Strandvakantie tijdens je rondreis door Portugal. Tijdens een aantal dagen Ericeira (je kunt ze ook inkorten, maar er is genoeg te zien) geniet je van dit prachtige vissersplaatsje en de directe omgeving. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Sintra, ook een bekende plaats om aan te doen tijdens je Fly Drive.

Op dag 15 vlieg je terug naar Nederland. De hoogtepunten van Portugal heb je gezien. Nog een rondreis maken? Er is nog keus genoeg, bijvoorbeeld in het zuiden of op de Azoren. Portugal biedt gerust de mogelijkheid om je bezoek te herhalen met nogmaals een 15-daagse rondreis door Portugal.

Porto Portugal
Evora Portugal
Azulejos in Lissabon
Ericeira Portugal

Reistip: Fly-drive Portugal Totaal (TUI)

Deze rondreis door Portugal in 15 dagen biedt een totaalblik op dit prachtige land. Je landt in Lissabon en overnacht daar twee nachten. Daarna ontdek je deze prachtige hoofdstad van Portugal. Kies zelf of je je tijd doorbrengt in de stad of het combineert met een dagje strand. Of trek er op uit om een bezoekje te brengen aan Sintra of Cascais.

Je brengt een bezoek aan Mafra met het gigantische klooster, en via Obidos rij je naar Fatima. In Fatima verblijf je twee nachten. Dit plekje is een bekend bedevaartsoord, met een groot plein (2x zo groot als het St. Pietersplein in Rome).

Via de mooie universiteitsstad Batalha, Coimbra en Aveiro rij je verder naar het mooie Porto. In Coimbra is een bezoek aan de oude universiteitsbibliotheek een aanrader voor de cultuurliefhebbers. Ook heeft Coimbra een prachtig oud centrum. Als je voldoende tijd hebt kun je ook een bezoek brengen aan Aveiro. Deze stad is omringd door zoutvlaktes, stranden en lagunes en heeft een beetje een Nederlandse uitstraling door de vele kanalen die de stad rijk is. Het wordt dan ook niet voor niets wel eens het Venetië van Portugal genoemd.

In Porto aangekomen kun je van deze tweede stad van Portugal volop genieten. Het historisch centrum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Porto heeft veel bezienswaardigheden. Na Porto bezoek je Braga, een stad met een lange geschiedenis. Deze stad staat ook wel bekend als het Rome van Portugal. Veel religieuze architectuur. Een van de beroemdste attracties van de stad (en van Portugal) is de Igreja de Bom Jesus de Monte. Deze barokke trap ligt op een beboste helling in het oosten van de stad en biedt een prachtig uitzicht.

Vanuit Braga reis je naar Mangualde, een van de mooiste berggebieden. Onderweg is een stop in Guimaraes mogelijk. In Mangualde kun je kiezen voor een rustig dagje in de stad, of om er op uit te gaan in de omgeving. Maak bijvoorbeeld een schitterende wandeltocht in het National Park Serra da Estrela, het ruige gebergte (2000 m) met een nog ongerepte natuur.

Verder bezoek je tijdens deze fly drive nog Castelo Branco, Estremoz, Evora (bekende stad) en Sebutal. Je levert op de laatste dag je huurauto in op de luchthaven van Lissabon en vliegt terug naar Amsterdam.

Rondreis Portugal 8 dagen

Een Fly Drive van 15 dagen is niet voor iedereen weggelegd. Liever een kortere rondreis door Portugal? In 8 dagen kun je een groot deel van Portugal verkennen. Kijk bij het aanbod voor rondreizen in 8 dagen op onze speciale pagina.