Fly Drive Portugal met kind

Een Fly Drive Portugal met kind of meerdere kinderen is zeker een goede mogelijkheid. Met een paar belangrijke uitgangspunten in het achterhoofd boek je een relaxte vakantie in Portugal met kinderen zonder zorgen. Houd bijvoorbeeld rekening met:

  • De grootte van de accommodaties
  • De ligging en faciliteiten van de accommodaties
  • Het aantal reisdagen
  • De vliegreis

Een Fly Drive Portugal met kinderen vraagt om een relaxte planning. Dat wil zeggen dat je minimaal 2 á 3 dagen in het zelfde hotel of resort verblijft alvorens je weer verder reist. De verschillende reisaanbieders houden hier in meer of mindere mate rekening mee. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bij Eliza was here een rustig gelegen appartement of vakantiehuis te boeken, waar vanuit je (een deel van) het land Portugal verkent. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om bij Kras Reizen een compleet verzorgde reis te boeken. Afhankelijk van je eisen en wensen is er veel mogelijk. Let op: tot 2 jaar kunnen baby’s nagenoeg gratis mee, daarboven hebben ze in ieder geval een stoel nodig in het vliegtuig, wat de kosten verhoogt.

 

TIP: Bereid je reis naar Portugal goed voor. Als je alles bij je hebt wat nodig is kun je relaxt op vakantie.

TIP: Zoek een hotel of appartement met een goede speelplek voor je kind(eren). Denk bijvoorbeeld aan een afgesloten grasveld/terras of ruim balkon.

TIP: Pas je reistempo aan op je kind. Elk kind is anders. Moet jouw kind erg wennen aan zijn of haar slaaplek? Kies van voor een relaxte Fly Drive Portugal met 2 of 3 bestemmingen.

Fly Drive Portugal Alentejo
Coimbra universiteit
Fly Drive portugal steden

Verblijf in een kindvriendelijk resort in Portugal

De meeste ouders genieten pas echt van hun vakantie als de kinderen het naar hun zin hebben. Bij een verblijf in een kindvriendelijk resort Portugal is er aan alles gedacht om de kinderen te vermaken. De kamers zijn voorzien van faciliteiten voor de kinderen zoals extra bedden. Maar er is ook een speciaal animatieteam op het resort aanwezig om de kinderen te vermaken. De activiteiten worden georganiseerd in verschillende leeftijdscategorieën. De kinderen worden zo echt de hele dag door vermaakt. Ondertussen kan voor de ouders nu echt de vakantie gaan beginnen. Terwijl je toeziet hoe de kinderen aan het genieten zijn!

Een Portugal kindvriendelijk resort ligt rustig vergeleken met andere resorts. Je verblijft dus niet midden in een uitgaansgebied waar de hele nacht door gefeest wordt. Daarnaast is er ook een speciaal zwembad voor de jonge kinderen. De kinderen kunnen zo heerlijk zwemmen en spetteren in hun eigen zwembad. De kindvriendelijke resorts van Portugal zijn zeker weten een aanrader als je met kinderen op reis gaat. Een alternatief voor een compleet verzorgd resort is natuurlijk een appartement. Je hebt hier vooral met een jong gezin nog meer de ruimte voor een heerlijke vakantie in Portugal.

De leukste bezienswaardigheden Portugal met kinderen 

Natuurlijk wil je niet de hele dag op je resort of appartement blijven zitten. Gelukkig zijn er genoeg leuke bezienswaardigheden Portugal met kinderen om te doen. Afhankelijk van de plek waar je verblijft zijn er verschillende activiteiten om aan deel te nemen.

In Portugal vindt je bijvoorbeeld nog prachtige oude kastelen. Jonge kinderen vinden het heerlijk om in deze sprookjeswereld te stappen. Stiekem dromen ze al van ridders en draken die in het kasteel zouden wonen. In Óbidos verblijf je in een prachtig kasteel. In juli wordt hier ook een groot Middeleeuws festival georganiseerd. Je kan hier varken van het spit eten en echte ridders steekspellen zien spelen. Het kasteel is zeker leuk om met de kinderen te bezoeken.

Verblijf je in de Algarve? Met iets oudere kinderen is het leuk om het Waterpark te bezoeken. De Zoomarine is niet lastig te vinden en staat meteen al aangegeven, zodra je op het vliegveld land. Naast een waterpark met zwembaden en glijbanen zijn er ook shows met dieren. Kortom een leuk uitje voor het hele gezin! 

Verblijf je in centraal Portugal? Dan kan je in Figueira een bezoek brengen aan Parque Aventura. Dit is een spannend klimbos waar de kinderen en volwassenen over een parcours kunnen klauteren. De kinderen zitten vast en speciaal voor jonge kinderen is er een apart beveiligingssysteem.

Een ander leuk uitje in centraal Portugal is Parque Lourinhã. Je gaat hier terug de geschiedenis in naar de tijd van de dinosaurus. In een grote zandbak mogen de kinderen ook zelf voor archeoloog spelen. Ze mogen de botten van een heuze dino gaan uitgraven. Het is een leuk uitje voor jonge kinderen die dol zijn op dinosaurussen.

Voor de rest heeft Portugal natuurlijk genoeg te bieden met kinderen. Er zijn prachtige stranden, grotten en stoere kliffen. Zelfs de stad Lissabon is kindvriendelijk met leuke activiteiten zoals een rit in de tram. We raden dit land zeker weten aan als bestemming met het gezin.