Golfvakantie Portugal

Portugal is een magneet voor golfers. Dat heeft met name te maken met het uitstekende klimaat voor golfen. Met name in de winter kun je heerlijk golfen aan de prachtige kustlijn van de zandstranden.

Sir Henry Cotton, winnaar van drie Open Championships, was het die het golfen in Portugal ontdekte, in de jaren zestig van de vorige eeuw. Hij zette in de buurt van het oude vissersdorp Portimão de beroemde Penina golfbaan op. Hoewel Portugal altijd sterk stond op de internationale golfkaart is pas de laatste 15 jaar de ‘golfvakantie Portugal’  ontdekt.

Op de fantastische golfbanen op de Azoren en op Madeira kun je golfen op uitdagende banen. Er zijn vier mooie 18-holes banen op het eiland Madeira, ontworpen door Nick Faldo. Golfers kunnen hier genieten van een fantastisch uitzicht op de Atlantische oceaan.Enkele van de mooiste golfbanen van Europa vind je in de Algarve. Tegenwoordig vormen golfvakanties in de Algarve een belangrijke pijler voor het toerisme in Portugal. Ook aan de westkust van Portugal nabij Lissabon zijn uitstekende golfbanen.

Waarom een golfvakantie Portugal?

Het winterseizoen is zeer geschikt voor een golfreis in Portugal, met name in het zuiden. Januari kan echter flinke regenbuien kennen. De noordelijke golfbanen hebben meer last van deze neerslag dan de zuidelijke. In de zomer worden de hoge temperaturen draaglijker door een koele zeebries. Gemotoriseerde golfkarretjes zijn verkrijgbaar bij de meeste golfbanen in Portugal en de grote banen hebben ook caddies op aanvraag beschikbaar. Golfen op bekende banen is relatief duur. Meestal kost het zo’n € 60 tot € 150 per dag. In het noorden van Portugal zijn de greens meestal goedkoper dan in de Algarve.

Golfvakantie Portugal: populaire golfbanen

  • Millennium golfbaan, Vilamoura
  • Ocean golfbaan, Vale do Lobo
  • Oitavos Quinta da Marinha, Cascais
  • Oude golfbaan, Vilamoura
  • Penha Longa, Sintra
  • Penina, Portimão
  • Quinta de Cima, Tavira
  • Koninklijke golfbaan, Vale do Lobo
  • Vale da Pinta, Carvoeiro
Golfreis Portugal
Golfreis Portugal
Golfreis Portugal

Golfreis Azoren

De Azoren zijn bij uitstek geschikt voor een golfvakantie. Op het eiland San Miguel vind je 2 prachtige golfbanen: Batalha Golf (27 holes) en Furnas Golf (18 holes). Op beide banen heb je een gvb bewijs nodig. Batalha Golf biedt een prachtig uitzicht over de oceaan, maar ook over de dorpjes en het omliggende groen. De Furnas Golfbaan ligt in een vulkanisch landschap met prachtige cederbomen. Kortom, er is veel afwisseling mogelijk door het combineren van een of meerdere bezoekjes aan beide banen. Verblijf in een luxe hotelkamer of kies voor een goedkope golfvakantie. Voor een week vakantie met een golfarrangement in de Azoren betaal je vanaf 679 euro per persoon (prijspeil voorjaar 2017).

Golfreis Algarve

De regio Algarve heeft meer dan 20 golfbanen. Volop keuze dus voor een afwisselende golfvakantie in Portugal. Een aantal bekende golfbanen in deze regio zijn Oceanico Victoria, Old Course, Faldo, de Vilamoura banen, O’ Connor, Pinheiros Altos, Vale do Lobo, Quinta do Lago en San Lorenzo. Bij veel fanatieke golfers is het westelijk deel van de Algarve vooral bekend als het om golfreizen gaat. Echter is het oostelijke deel ook sterk in opkomst. Een bekende golfbaan in het oostelijk deel van de Algarve is de exclusieve golfbaan Monte Rei. De mooie plaatsjes waar deze golfbanen zijn gesitueerd zijn zeker een bezoekje waard. Combineer het golfen dus met ontspannende activiteiten. Verblijf luxe of ga voor een low-cost golfreis. In de Algarve is er keuze genoeg. Voor een week vakantie in de Algarve met een golfarrangement betaal je vanaf 379 euro per persoon (prijspeil voorjaar 2017).

Pin High golfreizen

Pin High is een van de belangrijkste reisaanbieders als het gaat om een golfvakantie Portugal. Pin High biedt onder andere prachtige golfvakanties aan in de Algarve en op de Azoren. Kies voor een shortbreak (3 nachten), een weekpackage (7 nachten) of een extra long stay (21 nachten). Kijk hier ook voor aanbiedingen voor golfreizen Portugal.