Pousadas rondreis Portugal

Een rondreis Pousadas door Portugal is al jarenlang super populair. Ervaar de klassieke geschiedenis van Portugal tijdens je verblijf. Het gaat nagenoeg in alle gevallen om een verblijf in exclusieve panden, zoals een kasteel, een paleis of een fort. De karakteristieke pousada-hotels zijn van alle gemakken voorzien, maar voor je gevoel verblijf je in een ambiance ver terug in de tijd. Portugal op z’n best.

Pousada Obidos kasteel

Pousada hotels vasteland Portugal

Verspreid over Portugal vind je een netwerk van pousada locaties, waardoor je een complete reis door Portugal kunt maken. Zelf samenstellen of als onderdeel van een geplande rondreis, het kan allemaal. Omdat de pousada’s verspreid liggen over het hele land kun je een rondreis boeken die alleen bestaat uit deze karakteristieke verblijven in kastelen of oude forten.

Pousada hotels Lissabon

In het historische deel van de stad Lissabon vind je prachtige pousada-hotels. Tijdens je rondreis door Portugal verblijf je bijvoorbeeld in een van deze prachtige panden. Lissabon kun je kiezen als vertrekpunt of als afsluiting van je rondreis. Uiteraard kun je de pousadas ook combineren met ‘normale’ verblijven in de meer afgelegen gebieden.

Pousada Obidos kasteel

Dicht bij Lissabon vind je bijvoorbeeld het Obidos kasteel (zie foto). Obidos is een klein stadje, door de koning van Portugal gegeven als huwelijksgeschenk aan zijn vrouw. Ideaal voor een dagtrip vanuit Lissabon. Een wandeling over de muur geeft een prachtig uitzicht over het kleine stadje. Overnachten? Dat kan in het kastel. Ook vindt je het hotel Hotel Casa das Senhoras Rainhas binnen de ommuurde stad. Voor de golfliefhebbers is er een golfbaan met 18 holes.

Pousadas op de Azoren

Ook tijdens je rondreis op de Azoren kun je genieten van pousadas. Je vind op twee eilanden van de Azoren een dergelijk hotel. Een Pousadas vakantie is dus ook op de Azoren mogelijk.

Pousada Horta

De Pousada Horta in Faial, een van de Azoren mooiste eilanden, is gevestigd in een 16e fort eeuw met uitzicht op Horta, de belangrijkste stad van het eiland. Geniet van de beste uitzichten van de Azoren. Verder kun je een bezoek brengen aan de beroemde jachthaven van het stadje, de Pico eilanden met zijn vulkaan en Ponta de Pico het hoogste punt van Portugal. Dit allemaal vanuit het pousada hotel met restaurant en een zwembad. Het Hotel Horta is perfect gelegen om ook de vele andere activiteiten die Faial heeft te bieden te kunnen doen, zoals het doen van prachtige wandelingen en het spotten van dolfijnen en walvissen.

Pousada Do Heroismo

Op de Azoren vind je de tweede pousada op het eiland Terceira. Tijdens je rondreis over deze prachtige 9 eilanden moet je dit resort echt meepakken om een echte Portugese ervaring te krijgen. Het hotel ligt op een prachtige klif, in een vesting met hoge stenen muren en ruïnes. Gasten van Pousada do Heroismo kunnen genieten van een zwembad, een uitstekend restaurant. Maar het mooiste van alles is toch het prachtige uitzicht op de oceaan en het historische centrum van het stadje.

Boek je Pousada zelf

Je pousada vakantie zelf boeken? Dat kan onder andere bij De Jong Intra of TUI. Stel je reis zelf samen of kies voor een samengestelde rondreis.

De Jong Intra Lissabon

Populaire pousada rondreis TUI

Boek een Pousada rondreis door Portugal bij TUI. Bijvoorbeeld de 8-daagse rondreis ’t Hart van Portugal, waarbij je verblijft in pousada-hotels. Reis bijvoorbeeld door een prachtig deel van Portugal en verblijf in de volgende plaatsen:

  • Lissabon
  • Queluz
  • Évora
  • Arraiolos
  • Crato
  • Viseu
  • Torreira
  • Queluz
  • Lissabon

Pousada specialist Flextravel

Reisbureau Flextravel is gespecialiseerd in Pousada rondreizen door Portugal. Zij bieden bijvoorbeelde reis ‘Pousada-rondreis Noord-Portugal & Galicië’ aan. Deze reis combineert Spanje en Portugal, Paradores en Pousadas, Natuurparken, woeste kusten, zee en strand en steden als Porto en Santiago de Compostela.De twee streken, de Portugese Minho en het Spaanse Galicië, zijn door de taal en cultuur sterk met elkaar verbonden.  Hoogtepunt van deze vakantiereis is ongetwijfeld Santiago de Compostela, eindpunt van vele pelgrimstochten. De parador ligt naast de beroemde kathedraal.

fly drive algarve flextravel