Vakantiebestemmingen Portugal

Portugal biedt een unieke mix van culturen, klimaten en landschappen. Van de zonnige witte zandstranden van de Algarve en het rustgevende Alentejo, tot de subtropische Azoren. Ontdek de cultuur, de tradities en de vriendelijke mensen van Portugal met een flydrive. Portugal is een van de mooiste vakantiebestemmingen in Europa. Hieronder volgt een overzicht van belangrijke locaties in Portugal.

Populaire vakantiebestemmingen

Portugal is een populair vakantieland. Maar wat zijn nu de populairste bestemmingen in Portugal? Veel mensen kennen de populaire streek de Algarve en de eilandengroep de Azoren wel. De populairste bestemmingen zijn:

Fly Drive Lissabon, aanzicht stad
Populaire Fly Drive Porto, stadsaanzicht

Het noorden van Portugal

In het noorden van Portugal vind je onder andere de bekende steden Porto, Sintra en Braga. Als je houdt van monumenten en prachtige steden ben je hier aan het juiste adres, of beter gezegd in de juiste regio van Portugal. Maar deze steden bieden ook toegang tot prachtige stranden. Kijk voor meer informatie op onze pagina’s over een vakantie in Porto en een stedentrip naar Braga.

Centraal Portugal

Centraal Portugal is een gebied van contrasten, met de hoogste berg van het vasteland van Portugal en prachtige kustplaatsen. Tevens vormt het de thuisbasis van één van de oudste universiteitssteden van Europa, Coimbra, vele mogelijkheden tot wijnproeverij en het plechtige heiligdom van Fatima. Ook de natuur bevat een zeer rijke variatie, van gletsjers, valleien, dennenbossen en zandstranden.

Alentejo

De regio Alentejo bestaat uit duizenden zonnebloemvelden, bezaaid met kurkeiken en olijfbomen. De kustlijn is een aaneenschakeling van prachtige stranden met het rustige ritme van Alentejo. De meeste steden getuigen van hun Romeinse en Moorse  verleden. Alleen de eersteklas wijnen uit Alentejo spreken al voor zich. Bezoek Alentejo bijvoorbeeld in combinatie met een Fly Drive stedentrip Lissabon.

 

Reisaanbieders Portugal

Het zuiden van Portugal

In het zuiden en ten zuidwesten van Portugal vind je de prachtige bestemmingen de Algarve, Madeira en de Azoren. Combineer deze drie gebieden in een Fly Drive en je ziet heel afwisselende natuur, gebouwen en stranden.

De Algarve

Een vakantie in de Algarve staat garant voor prachtige witte stranden, mooie steden en dorpen en zelfs voor een prachtige golfreis in Portugal. Kies voor een afwisselende vakantie van onze reisaanbieders, inclusief autohuur, accommodaties en vlucht. De Algarve is misschien wel de bekendste regio van Portugal, en dat is niet alleen om het prachtige klimaat. Het hele jaar door een prachtige vakantie, dat vind je in de Algarve in Portugal!

Madeira

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan, gelegen naast Marokko. Deze drijvende tuin is in een woord prachtig voor een Fly Drive vakantie. Madeira heeft warme zomers en milde winters. Kijk voor het aanbod Fly, Drive en Sleep Madeira op onze speciale pagina voor deze regio.

Azoren

De Azoren is een prachtige eilandengroep in de Atlantische Oceaan, behorend bij Portugal. Met een rechtstreekse vlucht vanuit Lissabon ben je hier snel, maar kun je genieten van een prachtige, mediterrane omgeving. Kijk voor de eilandhoppen Azoren op onze pagina over de Azoren.

Kaart vakantiebestemmingen Portugal

Populaire bestemmingen in Portugal:

Braga

Lissabon

Porto

Lagos

Coimbra

Sintra

Fatima

Evora

Algarve

Azoren

Madeira

Provincies in Portugal

Het land Portugal is verdeeld in 18 provincies en twee eilandengroepen (Azoren en Madeira). Iedere provincie draagt de naam van de hoofdstad.