Fly Drive Faro

Faro is de hoofdstad van de Algarve en ademt een heel authentieke Portugese sfeer.

De meeste mensen zien Faro slechts als tussenstop tijdens een fly drive vakantie Portugal, of slaan de stad compleet over omdat ze op doorreis zijn. Helaas mis je dan ook een hoop: In Faro kun je heel leuk overnachten. Het heeft een mooie jachthaven, goed onderhouden parken en pleintjes, en een oude binnenstad vol terrasjes. Omdat veel toeristen Faro overslaan is het juist een leuk stadje om de authentieke sfeer in te ademen. De oude stad Faro is bijzonder goed bewaard gebleven; de middeleeuwse wijken, de haven, de musea, de kerken zullen je niet teleurstellen. Ook vind je er veel mooie stranden, zoals Ilha de Barreta.

Vakantie Faro

Bezienswaardigheden Faro

Tijdens je vakantie in Faro wil je natuurlijk de plaatselijke bezienswaardigheden zien.

  • De stadspoort, Arco de Villa, is een bekend fenomeen in Faro. Deze poort is gebouwd in de tijd van de Moren. De stadspoort is een van de mooiste bezienswaardigheden van Faro. De stadsmuren van Faro zijn ook prachtig om te zien. Je mag de stad niet met de auto naar binnen. Parkeer je auto dus buiten de stadsmuur.
  • Het Paleis van de Bisschop. Dit paleis is eenvoudig gebouwd, wat in de tijd van het bouwen gebruikelijk was. Aan de binnenkant van het gebouw zijn wel meer versieringen aangebracht.
  • Het Theater. De oude zaal van dit theater is nog te bezoeken en door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Er is geen geld bespaard op de inrichting, je vindt er rood pluche en prachtige versieringen. Als je een voorstelling wilt bezoeken kun je er ’s avonds terecht. Overdag is bezichtiging mogelijk.
  • Largo da Sé is een prachtig plein in Faro. Als je door de stadspoort komt zie je dit plein vanzelf voor je liggen. Midden op het plein vind je een prachtige kathedraal.
  • Faro is geen winkelstad. Je kunt hiervoor beter een andere stad kiezen of naar de buitenrand van de stad gaan. Aan de rand van de stad vind je wel de grotere winkelketens.
  • De natuur rondom Faro, de Algarve, is prachtig. Ideaal voor dagexcursies, of voor een rondreis door Portugal. Dichtbij de stad ligt het Nationaal Park da Ria Formosa. Je kunt in dit gebied bijvoorbeeld mooie wandelingen maken.

 

Jachthaven Faro

De jachthaven van Faro is gelegen in het centrum van de stad. Tijdens een rondreis door Portugal leggen veel boten enkele dagen aan in Faro. Tijdens je vakantie in Faro kun je vanuit de jachthaven diverse excursies doen. ’s Avonds is het leuk vertoeven op de boulevard rondom de jachthaven.

Een Fly Drive Faro of Fly Drive Faro inclusief regio biedt diverse mogelijkheden.

 

Faro Portugal jachthaven