Vakantie Albufeira

Albufeira is een stad in de Algarve, in het zuiden van Portugal. Ooit was het een klein vissersdorp, maar nu is het uitgegroeid tot een zeer toeristisch gebied. Vele vakantiegangers keren jaar na jaar terug vanwege de prachtige stranden, het zeer goede klimaat en de vele restaurants, bars en pubs.

De stad is verdeeld in twee delen: ‘The Old Town’ en de ‘Strip’, oftewel de nieuwere stad.

De belangrijkste toeristische trekpleister van de Algarve is de uitgebreide kustlijn met zijn vele stranden. Vooral tijdens de drukke zomervakantie zijn de zandstranden gevuld met strandstoelen en parasols. De stranden zijn luxe en voorzien van alle gemakken. Er is zijn op veel plaatsen strandwachten aanwezig die waken voor de veiligheid. De zee is helder en het water is lange tijd ondiep.

Stranden van Albufeira

Albufeira is beroemd om zijn stranden.

  • Praia dos Pescadores – naast het oude centrum van Albufeira. Heeft een boulevard met vele restaurantjes.
  • Praia do Peneco – Ook in de oude stad. Aan het eind van de Rua 5 de Outubro.
  • Praia da Oura – Aan het einde van de bekende “Strip”. Ideaal om te duiken of te snorkelen.
  • Als je niet van drukte houdt, kun je ook kiezen voor de vele kleinere afgelegen stranden. Ideaal als je met kinderen reist!

Boottocht en watersport

Albufeira is een perfecte uitvalsbasis voor boottochten in de omgeving. Ontdek de indrukwekkende grotten of geniet van de prachtige dolfijnen. Een onvergetelijke boottocht voor het hele gezin. Kies voor avontuur met een Captain Hook cruise. Er zijn ook boottochten langs de mooie kustlijn van de Algarve. Houd je echt van actieve watersport, huur dan een jetski op het strand van Albufeira.

Duiken en snorkelen tijdens je vakantie Albufeira

Duiken en snorkelen in de Algarve, dat doe je in Albufeira. Door het heldere water en de prima temperatuur is het aangenaam en zie je veel mooie vissoorten. De beste plek ervoor is Praia da Oura. Zowel beginners als gevorderde duikers kunnen in Albufeira terecht voor een prachtige duikvakantie. Je kunt er diverse cursussen volgen. Ze spreken veel talen en de uitrusting kun je er voor een goede prijs huren.