Vakantie Evora Portugal

Evora is een pittoresk, ommuurd stadje dat dateert uit de middeleeuwen. De smalle, geplaveide straten worden omgeven door een breed scala aan prachtige architecturale hoogstandjes.

Veel van de gebouwen zijn opgetrokken in de geglazuurde bakstenen en tegels, die zo typerend zijn voor Portugal. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Kathedraal en het museum met de kerkelijke schatten, de charmante Romeinse tempel, en de kerk van Sao Francisco (deze is gevormd uit de schedels en botten van 5.000 heiligen). Evora is tevens een levendige studentenstad met veel restaurants. Het historische centrum van de stad is in 1986 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

 

 

Bezienswaardigheden Evora

Er zijn een aantal Romeinse ruïnes die je absoluut moet bezoeken als je in Evora bent. Zo is de Capela dos Ossos (de kapel der beenderen) bij de San Francisco kerk, die volledig is versierd met echte menselijke beenderen; griezelig, maar een must-see. De Romeinse tempel van Diana met de Korintische zuilen (zie foto) is ook een ware bezienswaardigheid in Evora. Verder vind je er een Romeins aquaduct van 18 kilometer lengte. Bekijk ook het klooster van Lóios uit de 14e eeuw. Het klooster is in 1979 heropend.

Almendres Cromlech

Een andere interessante bezienswaardigheid is de Almendres Cromlech. Dit is één van de grootste menhir velden van Europa. Het ligt op ongeveer 10 km afstand van Evora.

Kaart van Evora

Evora Portugal
Evora Portugal, tempel van Diana