Vakantie Sintra Portugal

Sintra is een stad op 28 km afstand van Lissabon. Sintra is de thuisbasis van een spectaculair Koninklijk paleis, dat gebruikt werd door vele generaties van de koninklijke familie.

Sintra is een betoverende stad die sinds kort verklaard is tot UNESCO werelderfgoed. Het is gelegen aan de rand van een hoogvlakte, tussen heuvels en dennenbossen. Eeuwenlang vormde het een populair  zomerverblijf voor rijken en adel.

Breng een bezoek aan de prachtige kastelen van Sintra, elk met een geheel eigen persoonlijkheid. Het Moorse kasteel dateert uit de 8e eeuw en biedt een prachtig uitzicht van op de muren van de stad. Of bezoek het Palacio Nacional da Pena, een waar sprookjeskasteel, gebouwd in opdracht van Ferdinand van Saksen Coburg-Gotha; absoluut een bezoek waard!

Vakantie Sintra Portugal

Palacio da Pena

Het park rondom Palacio da Pena (Pena Palace), mag je ook zeker niet missen. Het is een landgoed met een zeer gevarieerde bebossing. Je vindt er meer dan 2.000 verschillende planten! Één van de paden in het park leidt naar het standbeeld van Fernando II, de koning die het paleis heeft laten bouwen.

Kaart van Sintra