Vakantie in Braga

De Portugese stad Braga is gelegen in het hart van de vruchtbare provincie Minho in het noordwesten van Portugal. De stad is omgeven door een glooiend landschap met bergen en bossen. Braga is één de belangrijkste religieuze centra van Portugal: De stad staat bekend om zijn barokke kerken, de prachtige 18e eeuwse huizen en mooie parken en tuinen. De oude stad van Braga is plechtig en antiek, afgewisseld met het drukke moderne leven. Braga heeft ook interessante universiteitsgebouwen, fijne restaurantjes en gezellige café’s.

Reistip: Op donderdagochtend vind er een grote markt plaats in Braga.

De rijke geschiedenis van de stad Braga zie je duidelijk terug in het grote aantal kerken en monumenten. De belangrijkste bezienswaardigheden van Braga zijn de Sé kathedraal en de 17e-eeuwse kerk van Santa Cruz. Ongeveer 5 kilometer ten zuiden-oosten van Braga staat een mooie kapel: ‘Bom Jesus do Monte’. Deze plek vormt een waar bedevaartsoort.

Vakantie Braga tip: De prachtige, ongerepte stranden van Braga zijn fenomenaal.

Tuinen in Braga Portugal

Bezienswaardigheden Braga

Sé Cathedral

In het historische centrum van Braga staat de oudste kathedraal van Portugal, de Sé, met een schat aan heilige kunstschatten. De bouw begon in 1070 en werd beïnvloed door een combinatie van gotiek, renaissance en barokke stijlen. Hoogtepunten zijn de sierlijke Manueline torens en het dak, evenals het altaarstuk en de barokke orgels.

Santa Cruz kerk

De kerk van Santa Cruz heeft een ingewikkelde stenen gevel en is opgetrokken in een barokke bouwstijl. De bewerkelijke binnen architectuur met zijn gouden houtsnijwerk op het orgel en de preekstoel zijn een must-see!

Santuário do Bom Jesus do Monte

Dit heiligdom wordt beschouwd als één van de mooiste in Portugal. Het is omgeven door prachtige tuinen, met betoverende fonteinen en standbeelden.

Vakantie Braga Portugal - Bom Jesus

Hotel boeken in Braga

Bij Tripadvisor vind je meer dan 200 hotels in Braga Portugal. Bijvoorbeeld Hotel Basic Brava, Hotel do Lago, Hotel do Templo en nog veel meer. Bekijk en vergelijk!

Vakantie Costa Verde

Boek een vakantie Costa Verde bij TUI. Een prachtige strandvakantie in de buurt van de steden Coimbra, Braga en Porto. Combineer het strand met een bezoek aan deze steden. Aan de brede zandstranden van de Costa Verde kom je helemaal tot rust. Deze meest noordelijke, heuvelachtige kuststrook van Portugal heet niet voor niets ‘de groene kust’.

Kras Reizen

Kras Reizen biedt een aantal vakanties aan waarin Braga als bestemming is opgenomen. Bijvoorbeeld de reis ‘Fly Drive Portugal Totaal’, waar je in 15 dagen een groot deel van Portugal bezoekt, waarbij een bezoek inclusief overnachting in Braga is inbegrepen.